TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu, Pazartesi akşamları yayınlanan yeni bölümleriyle dizi severleri ekranlarının başına kilitlemeye devam ediyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Melikşah’ın kardeşi Melik Tekiş izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Uyanış Büyük Selçuklu Melik Tekiş kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu Melik Tekiş gerçek adı nedir? Uyanış Büyük Selçuklu Melik Tekiş tarihte var mıdır? Atılgan Gümüş kimdir? Atılgan Gümüş kaç yaşında nereli?
TRT 1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Uyanış Büyük Selçuklu, Pazartesi akşamları yayınlanan yeni bölümleriyle izleyicileri adeta ekranlarının başına kilitliyor. Reyting rekorları ile adından söz ettiren Uyanış Büyük Selçuklu dizisine yeni oyuncu transferleri de sürüyor.
Son olarak Buçe Buse Kahraman’ın Livya karakteri ile katıldığı diziye bu kez Atılgan Gümüş dahil oldu. Melikşah’ın kardeşi Melik Tekiş’i canlandıran oyuncu, dizi severler tarafından da merak konusu oldu. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Melik Tekiş kimdir, Melik Tekiş gerçek adı nedir gibi araştırmalar da hızla sürüyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Melik Tekiş’i canlandıran oyuncu Atılgan Gümüş’dür. İşte Melik Tekiş (Atılgan Gümüş) biyografisi.
Uyanış Büyük Selçuklu Melik Tekiş (Atılgan Gümüş) kimdir?
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu başarılı oyuncu Atılgan Gümüş 1976 Hatay doğumludur. Yedi Numara isimli dizi ile ilk oyunculuk deneyimini 2000 yılında gerçekleştirmiştir. Ardından Benden Baba Olmaz, Bıçak Sırtı, Yalancı Romantik, Papatyam ve Beni Böyle Sev, Kırgın Çiçekler isimli projelerde yer almıştır.
En son rol aldığı dizi ise Atv ekranlarında yayınlanan ve büyük beğeni ile izlenilen Kuruluş Osman dizisidir. Atılgan Gümüş Kuruluş Osman dizisinde Komutan Böke karakteri ile izleyicilerin karşısına çıkmıştır.
Melik Tekiş tarihte kimdir?
Sultan Melikşah tahta geçip Kavurd meselesini hallettikten sonra kardeşi Tekiş (Tokiş)’in hem de iki defa 1081 ve 1085’de isyanı ile karşılaşmıştır. Tekiş’in isyan etmesindeki sebeplere bakıldığında, Selçuklu Devleti tahtına geçmek niyetinde olmadığı, ama Horosan’da müstakil bir devlet kurma niyetiyle hareket ettiği anlaşılmaktadır. Bu bağlamda Sultan Melikşah, 1074-1075 yılında akrabalarını ziyaret maksatlı Herat’a geçmiştir. Bu sırada Belh’de bulunan Melik Tekiş haberi alınca Sultanın huzuruna gelip itâatini arz etmiş ona saygısını göstermiştir. Melikşah’da Tekiş’in bu hareketine karşılık ona bağışlarda bulunarak hil’atler vermiştir. Daha sonra Tekiş görev yeri olan Belh’e dönmüştür.