Azerbaycan’ın kurtardığı topraklar büyük ekonomik potansiyele sahip. Bu alanlar hem tarımsal avantaj hem de hammadde temeli ve imalat sanayi açısından farklılık gösteren bölgelerimizdir.
Milletvekili Vugar Bayramov Trend’e söyledi.
Milletvekili, bölgelerimizin sahip olduğu fırsatların oradaki ekonominin daha hızlı toparlanması için koşullar yaratacağını söyledi: “Özellikle kurtarılmış bölgelerimizin tarımsal potansiyeli oldukça büyük. İşgal öncesi dönemde pamuk, tahıl ve üzüm üretiminde Fizuli ve Ağdam bölgelerinin ülkenin önde gelen bölgeleri arasında yer aldığını belirtmek gerekir. Cabrayil, Gubadlı, Zangilan mahalleleri de bağcılıkta farklılık gösteriyordu. Laçin, Kelbecer, Kubadlı ve Zangilan’da hayvancılık oldukça gelişmiştir. Yerli et üretiminde bu bölgelerin payı oldukça büyüktü.
V.Bayramov, kurtarılmış bölgelerin de büyük bir hammadde tabanına sahip olduğunu vurguladı: “Altın, bakır, cıva, demir, mermer ve bu bölgelerdeki inşaat malzemeleri için bir hammadde tabanımız var. Görüldüğü gibi bu bölgeler hem endüstriyel hem de tarımsal potansiyele, büyük bir hammadde tabanına ve doğal kaynaklara sahiptir. Tüm bunlar, toparlanma sürecinden kısa süre sonra bölgelerimizin ekonomisinin gelişmesine izin verecek.
Milletvekili, kurtarılmış topraklarda iki ekonomik bölge olduğunu söyledi – Yukarı Karabağ ve Kelbecer Laçin ekonomik bölgeleri. . Bir yandan bu, bölgelerimizin ekonomisinin hızla büyümesine ve gelişmesine olanak sağlıyor.
Bayramov, kurtarılan bölgelerin restorasyonunun çok sayıda yeni iş yaratacağını sözlerine ekledi: “Birçok altyapı projesi hayata geçirilecek ve bu projeler Azerbaycan vatandaşlarının istihdamına olumlu etki edecek. Aynı zamanda bu alanlarda ekonominin gelişmesi yeni işlerin yaratılması anlamına geliyor.