Koyun eti, Türk mutfağı için en az dana eti, balık ve tavuk kadar önemlidir. Hem koyun hem de kuzu eti, Türk mutfağında oldukça fazla tüketilen et türüdür. Ancak koyunun koktuğu bir gerçektir ve bunun da sebebi merak edilmektedir. Koyun eti neden kokar? Koyun etinin kokma sebebi nedir? Koyun etinin kokusunu gidermek için ne yapılır? Koyun, kuzu eti kokar mı?
Koyun eti, Türk mutfağında en çok tüketilen etlerin başında gelir. Kurban bayramında, adak kurbanı kesiminde tercih edilen küçükbaş hayvan olan koyunun etini her insan yiyemez. Bunun sebebi ise koyun etinin bazı insanlara kokmasıdır. Koyun etinin kokmadığını söyleyenler ise genellikle köylerde doğup büyüyen ve koyun etine alışan ve artık o kokuyu benimseyen insanlardır. Koyun eti yemek isteyen ancak kokusunu bir şekilde gidermek isteyenler de konuyu internette araştırıyor. Koyun etinin kokmasının sebebi de merak edilenler arasında araştırılan konulardan biri. Koyun etinin kokma sebebi nedir? Koyun eti neden kokar? Koyun etinin kokusu nasıl giderilir?
KOYUN ETİ NEDEN KOKAR?
Koyun etinin koktuğu bir gerçektir. Bazı insanlar kokmadığını iddia etse de kuzu kadar olmasa da koyun eti kokar. Bunun sebebi, koyunun çoğunlukla açık havada çeşit çeşit ot yiyerek beslenmesinden kaynaklanır. Haliyle, yedikleri otun tadı ve kokusu hem sütlerinin, hem de etlerinin kokusunu değiştirir.
KOYUN ETİNİN KOKUSU NASIL GİDERİLİR?
- Öncelikle pişirilecek kırmızı eti alın ve bıçak yardımı ile kemiksiz olarak parçalara ayırın.
- Derin bir kabın içine 2 ya da 3 diş sarımsak, yarım çay bardağı dolusu zeytinyağı, yarım su bardağı süt, 2 dal kekik ve biberiye ekleyin. Tüm bu malzemeleri bu kabın içinde iyice karıştırın.
- Diğer aşamada kemiksiz olarak parçaladığınız kırmızı eti bu kabın içindeki sosa batırın ve bu şekilde bir gün boyunca bekletin.
- Ertesi gün kırmızı etiniz kokusundan arınmış bir şekilde kızartılmak için hazırdır. İster fırında ister ise ocakta hazırladığınız kırmızı etleri pişirebilirsiniz. Bu yöntem evinizde kalıcı bir koku oluşmasını önleyecektir.